Αρνάκι με κονιάκ και γλυκό κρασί στη γάστρα

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
2 κιλά σπάλα ή μπούτια από αρνί
2 ξύλα κανέλλας
½ κ.γ. κόλιανδρο σπόρους
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, 5 κ.σ. ελαιόλαδο 
½ φλιτζ. κονιάκ, 1 ½  φλιτζ. κρασί γλυκό
1 σκόρδο ολόκληρο ακαθάριστο
3 φλιτζ. ζεστό νερό
Αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Κόβετε το κρέας σε μερίδες και το περιχύνετε με το γλυκό κρασί. Το αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες. Με την ίδια διαδικασία μπορείτε να μαρινάρετε και να ψήσετε ολόκληρα αρνίσια μπούτια.
2.Το μεταφέρετε στην γάστρα και του προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, κανέλα, έξτρα αλάτι, πιπέρι, βούτυρο, ελαιόλαδο, κονιάκ, το κόλιανδρο, το σκόρδο και το ζεστό νερό. Κλείνετε με το καπάκι την γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, για 30 λεπτά. Μετά τα 30 λεπτά κατεβάζετε την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνετε για 1 και μισή ακόμα ώρα.
3.Σερβίρετε το αρνάκι σας ζεστό μαζί με την σάλτσα του και συνοδεύετε με ψητές πατατούλες φούρνου ή με τηγανιτές πατάτες.




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας
espa